Kelli van der Weijden

Kelli's blog

| Geen reacties

Die rot tandjes!!! en merouwtje praatgraag!!!

Roan is inmiddels alweer de 6 maanden gepasseerd (waar blijft de tijd?) en al een aantal weken heeft hij last van doorkomende tandjes. Hij heeft alle bijbehordende kwaaltjes zoals o.a. koorts, huilerig, heel veel kwijlen. Daardoor is hij niet in zijn hummetje (logisch) en soms is dat echt zo zielig. Vooral s'nachts gilt hij het af en toe uit van de pijn, overdag gaat het meestal wel. En ja het enige wat je kunt doen is hem lekker bij je houden en van alles geven om zijn pijn ook maar een beetje te verlichten. Inmiddels heeft hij nu drie tandjes en is de vierde in aantocht. Hopelijk blijft de pijn hem een beetje bespaard, maar ja het hoort er helaas gewoon (weer) bij.

Verder gaat het ondanks de tandjes echt super goed met hem. Het is een vrolijke fluiter. Hij tijgert het hele huis door en 'kwebbelt' honderduit. Hij is er erg behendig en snel. Het ene moment ligt hij in de keuken en het andere moment weer onder de salontafel. Echt een boefje. Zo af en toe gaat hij op zijn knietjes zitten en wiebelt hij heen en weer, maar soms gaat hij zelfs op handen en voeten staan en steekt hij zijn kontje in de lucht. Zoals je leest een lekker kwijlend bezig bijtje.

En met Arwen gaat het als een klein speertje. Ze zit nu lekker in d'r vel en is duidelijk bezig met een 'praat-sprongetje'. Wat kan die kletsen. En waarover vraag je je misschien af.. nou echt van alles. Laatst had Jordy in de auto zomaar een bloedneus. Dat maakte blijkbaar heel veel indruk op haar. Iedereen die ze die dag tegen kwam (of het nou op de haven was of inn de winkel) kreeg het verhaal van papa met de bloedneus. Ze weet zich tegenwoordig bijna overal uit te kletsen, vooral met humor. Zo wilde ze gister niet gaan slapen in haar bedje. Dus na wat geklets, gezang en uiteindleijk hard gegil liep ik ge-irriteerd haar kamertje in om haar te vertellen dat het nu over was en dat ze nu echt moest gaan slapen. Nadat ik mijn woordje had gedaan zegt ze heel dramatisch: "maar mama..( diepe zucht) ben je morgen eigenlijk vrij?"(met een big smile) ja en dan denk je: wat? waar heeft zij het nou weer over? toen moest ik wel een beetje lachen, hoe komt ze daar nou weer op? en omdat ik moest lachen begon Arwen ook te lachen. Daarna zegt ze: "mama, ik hou van jou.." en ze draait zich om en gaat rustig slapen. Tja… en daar sta je dan. wat een lekker ding!!

Mei 2010 190

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.

*